BVD Oskorušovica je jedinečná vo svojej vôni a chuti. Vďaka vzácnosti plodov je oskorušovica považovaná za najvzácnejší ovocný destilát a často označovaná aj ako "kráľovná pálenice". Zber plodov oskoruše býva pomerne náročný. Do kvasenia sa dostanú iba úplne dozreté a očistené oskoruše. Kvasenie trvá po dobu 4-6 týždňov v nádobách bez prísunu vzduchu a následne štyrikrát destilovaný. Paradoxne je výťažnosť vysoká (cca 3-4 litre zo 100 litrov kvasu) pri tak vzácnych plodoch. Pred finálnym nafľašovaním sa necháva ešte minimálne 12 mesiacov odležať. Je vhodný pri problémoch s trávení.
Dodatočné parametre
| Kategória: | Destiláty |
|---|---|
| EAN: | 8586017090026 |
BVD je slovenský remeselný producent ovocných destilátov, založený v roku 2010 v regióne Vtáčie Údolie. Značka stavia na tradícii a prírode - používa výlučne ručne zbierané a starostlivo triedené lokálne ovocie bez umelých aróm či dochucovadiel.
Výroba prebieha v limitovaných sériách, pričom sa kladie dôraz na čistotu, autenticitu a zachovanie prirodzeného ovocného charakteru destilátov. Destiláty BVD sú určené pre tých, ktorí ocenia kvalitu - gurmánov, špecializované obchody aj dobre vybavené bary.
Značka je známa širokým portfóliom ovocných destilátov ako slivovica, hruškovica, čerešňovica, borovička, ale aj neobvyklými novinkami (napríklad destiláty z cukrovej repy či čučoriedok), ktoré dokazujú inovačný prístup BVD v tradičnom segmente.
