Ovocinárstvo je odnepamäti pýchou trenčianskeho kraja. Kým tu mocní tvorili dejiny, ľudia v sadoch a na kopaniciach zdokonaľovali svoje slávne „-ovice“. Ušľachtilé nápoje pre drobné potešenie i pre výnimočné okamihy často zreli i niekoľko rokov. Mnohé sady v 20. storočí podľahli nákaze. To najdôležitejšie sa však zachovalo... Páleničiarske remeslo a značka BOŠÁCKA.
Za ostatných 60 rokov sa táto legenda medzi destilátmi teší mimoriadnej obľube. Každý dúšok je jedinečný a neopakovateľný – pohladí dušu, poteší zmysly, zahreje srdce. To najlepšie, čo na Slovensku máme.
Edícia 6-ročnej Bošáckej slivovice je vydaná v limitovanom počte fliaš označených jedinečným poradovým číslom.
Destilát odporúčame podávať vychladený na 16-18°C.
Ovocinárstvu sa v trenčianskom regióne darilo už v antických a veľkomoravských časoch. Výnimočná klíma miestnych dolín zaručila bohatú úrodu šťavnatých sladkých sliviek, ktoré už netrebalo vôbec dochucovať. Tekutú silu tohto ovocia odhalili benediktínski mnísi, ktorí sa vyznali v tajomstvách destilácie. Výroba v Old Herold nadväzuje na vycibrené, osvedčené receptúry našich predkov. Starostlivo pre vás vyberajú výlučne zrelé a zdravé ovocie, pretože poctivý kvas je základ. Dvojstupňovou destiláciou získavajú jadro destilátu s vyváženou a harmonickou vôňou i chuťou. Doladí sa kvalitnou zmäkčenou vodou a necháva sa primerane zrieť. Vašu obľúbenú Bošácku si najlepšie vychutnáte vychladenú na 10-12˚C v sklenom pohári na stopke. Jemnú a zároveň plnú chuť získala 3-ročná Bošácka Slivovica zrením v zapečatených nádobách. Výnimočná kvalita sliviek, výrobný postup zachovaný generáciami majstrov páleničiarov a 3 roky zrenia dodali destilátu nezameniteľný charakter.
BOŠÁCKA slivovica je tradičný slovenský destilát vyrábaný z kvalitných sliviek z regiónu Bošáca.