Piati bratia milujúci rum cestovali zo Španielska do Guatemaly, aby vytvorili dedičstvo. No. 18 Reserva de la Familia je poctou najstaršiemu z nich – Donovi Venanciovi narodenému v roku 1893. Bol prvým bratom, ktorý sa dotkol guatemalských krajín a čerpal z nich inšpiráciu, aby otvoril cestu k odkazu majstrovstva rumu Botran.
Zmes vytvorená na jeho počesť, vystihujúca jeho podstatu a odhodlanie, ktoré ho charakterizuje. Sofistikovaná a jemná chuť je výsledkom spojenia tých najlepších rumov z rodinnej rezervy Botran – preto Reserva de la Familia.
Vo vôni a chuti tohto rumu očaria elegantné komplexné tóny karamelu, kakaa, vanilky a hrozienok.
Príbeh značky Botran sa začal, keď sa piati bratia priezviskom Botran-Merino rozhodli vycestovať zo slnečného Španielska do slávnej Guatemaly. Značku oficiálne založili v roku 1940. Tento rum je odlišný od väčšiny iných. Je živý ako šťava z cukrovej trstiny a farebný ako guatemalská krajina. Keďže chceli dať svetu chuť slobody, rytmus a vitalitu, akú cítia v Guatemale, pestujú, fermentujú a destilujú svoju vlastnú cukrovú trstinu na bohatých zelených poliach v Retalhuleu. A preto tento rum dostal prestížne ocenenie ISCC – je to prvý hospodársky udržateľný rum na svete.
Život vyzerá inak v 2 300 m. n. m. Casa Botran sa nachádza na vysočine Quetzaltenango, kde rumy dozrievajú v chlade pri priemernej teplote 14°C. Ich vlastný systém dynamického starnutia, prispôsobený systému Solera, spočíva z jedinečných stĺpcov, ktoré tvoria naskladané sudy. Postupom času prenesú tekutinu z jedného suda do druhého, aby sa chuť zvýraznila. Nakoniec sa rumy plnia v meste Mixco (neďaleko mesta Guatemala), čím vytvoria rum, ktorý je skutočným produktom Guatemaly. Do týchto rumov sa nepridáva cukor a sú vyrobené z čistej surovej koncentrovanej cukrovej trstiny – z panenského medu, nie z melasy.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.