Dlhé a neskoré dozrievanie hrozna počas krátkych slnečných dní a chladných nocí, v kombinácii s rýchlym spracovaním hrozna po zbere s riadenou fermentáciou v nerezových tankoch sa spoločne podieľajú na typickej senzorike tejto skvelej odrody, ktorá sa stala ambasádorom novozélandského vinárstva na celom svete.
Ostrá vôňa zelenej trávy, egrešov a tropického ovocia je doplnená plnou chuťou maracuje a bielych broskýň. Jemné kyselinky sa postarali o výraznú dlhotrvajúcu dochuť.
Vychladené výborne chutí ako aperitív na terase a rovnako dobre podporí chuť ľahkých letných šalátov.
Najlepšie vychutnáte ako mladé víno (1-2 roky).
Doporučená teplota pri podávaní 8-10°C.
Vinárstvo Babich (Babich Wines) je najstaršie stále fungujúce rodinné vinárstvo na Novom Zélande, založené v roku 1916 chorvátskym prisťahovalcom Josipom Babichom. Sídli v Hendersone pri Aucklande a postupne rozšírilo vinice do najprestížnejších regiónov, ako Marlborough a Hawke’s Bay. Počas viac než storočnej histórie sa Babich Wines preslávilo poctivou výrobou, exportom do desiatok krajín a záväzkom k udržateľnému pestovaniu hrozna i kvalite svojich vín.