Kavalan Concertmaster Sherry Cask Finish 40% 0,7l

Neohodnotené
Značka: Kavalan
€53,90
Skladom

Prvý taiwanský liehovar vznikol v roku 2005 pod záštitou ,,King Car Group‘‘. Svoje brány otvoril na severovýchode Taiwanu v provincii Yi-Lan, ktorá sa nachádza v mikroklíme – medzi zelenými vrchmi a úrodnými rovinami. Je chránená zasneženými horami a vplýva na ňu hmlistý vietor z Pacifiku – ideálne miesto na dozrievanie whisky.

Keďže pre ostrovnú klímu je charakteristické teplo a vlhkosť, výrobcovia sa niekoľko mesiacov venovali kontrole interakcie medzi alkoholom a drevom. Aby sa predišlo akémukoľvek nadmernému teplu, vybudovali obrovskú betónovú pivnicu s ventilačným systémom, ktorý riadi teplotu okolia na všetkých 5 poschodiach.

Kavalan začal vyrábať whisky nenapodobiteľného štýlu. Oslovil popredných odborníkov v tomto odvetví. Kľúčovým štádiom procesu zrenia je výber sudov, preto sa vždy dbá na ich najvyššiu kvalitu. Používajú sa sudy z rôznych zdrojov – sudy po ,,sherry‘‘, po ,,portskom‘‘ či po ,,bourbone‘‘. Dôraz je však kladený spravidla na sudy po ,,sherry‘‘ z Jerezu ako je ,,Oloroso‘‘, ,,Pedro Ximénez‘‘, ,,Amontillado‘‘, ,,Manzanilla‘‘, ,,Moscatel‘‘ a najprestížnejší z nich – ,,Fino‘‘.

Ovocný, kvetinový, svieži a jemne korenistý profil ,,Kavalan Single Malt‘‘ vznikol použitím nerašelinového sladového jačmeňa dovezeného zo Škótska a precíznym spôsobom destilácie. Ian Chang, hlavný majster liehovaru, zachytáva to, čo je v destiláte najčistejšie a čerpá z toho chute, ktoré zaručujú unikátny podpis ,,Kavalanu‘‘.
Kavalan Concertmaster Sherry Cask Finish
Druhá whisky zo série Kavalan Concertmaster zreje vo vlastnej špeciálnej rezerve požitých sudov a potom končí v najlepších ručne vyberaných španielskych sudoch Sherry. Úžasne elegantný, jemný a ovocný s jemnými arómami a zložitosťou vrstiev. Predvádza umenie miešania Kavalanu a hĺbku chutí, ktorá je možná v tomto jedinečnom subtropickom podnebí.

Podrobný popis

Popis produktu nie je dostupný

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: